Gå til innhold Gå til søk

Ungbok

Ungbok er et tilbud som går ut til alle ungdomsskoleelevene i Ringerike og inngår som et ledd i Den kulturelle skolesekken i kommunen. Ungbok inkluderer flere arrangementer: Skrivekonkurranse, skriveverksted og bokkveld.

 

  

 

Skriving

Tegning: Sigbjørn Lilleeng

Skrivekonkurransen. Hvert år arrangeres en skrivekonkurranse, der elevene på hele ungdomstrinnet får muligheten til å vise en kreativ side ved seg selv! Elevene kan sende inn egenkomponerte dikt, fortellinger, sangtekster, tegneserier, sakprosa eller andre tekster. Tema varierer fra år til år.

Skriveverksted. Elever på 9. trinn ved tre skoler får tilbud om skriveverksteder, der de som blir valgt ut til å være med får hjelp av en forfatter til å gjøre tekstene de har skrevet enda bedre! Skriveverkstedene tar en hel skoledag.

Bokkvelden. Dette er selve avslutningen på skrivekonkurransen og det er her finalistene får lese opp bidragene sine. Vinnerne blir kåret av en forfatterjury (og får premier!) En eller flere ungdomsbokforfattere kommer på besøk for å snakke om ei bok de nettopp har skrevet. Elever fra en av ungdomsskolene på Ringerike står ansvarlige for programledelse.

 

Ungbok ble for første gang arrangert i 1997, og har fortsatt hvert år siden den gang. I dag er Ungbok et samarbeid mellom Ringerike kommune, Den kulturelle skolesekken og ungdomsskolene i Ringerike. Ringerike bibliotek er arrangør.

Publisert
05.12.2007
Sist endret
24.02.2014

Kontakt biblioteket

Telefon
32 11 75 00

E-post
bibliotek@ringerike.kommune.no 

Besøksadresse (Se kart)
Hønefoss bru 1E
(Sentrumskvartalet)
3510 Hønefoss

Postadresse
Postboks 154, Sentrum
3502 Hønefoss


 

Filmbib

 


Betjente åpningstider i sommer – Hovedbiblioteket
man, tirs, ons og fre: 10.00-14.00
tors: 10.00-18.30
lør: 10.00-14.00 
15. juli - 30. juli (uke 29 og 30) er biblioteket selvbetjent 

Selvbetjent åpningstid
9-21 alle dager 

 

Bli kjent med
"Historien her vi bor"send siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk