Bokanbefalinger for Sommerlesere

Har du lyst til å bli med på leselystkampanjen Sommerles. Du rekker fint å bli med fortsatt. Her er noen bokanbefalinger. Kanskje er det lettere å komme igang dersom du får noen boktips?

Leselystkampanjen for barn i alderen 5-13 år er i full gang. Lesepasset du trenger for å bli med kan du laste ned eller komme innom biblioteket og hente. Trenger dere tips til bøker dere kan låne? Du kan søke i Ringerike bibliotek sin samling. Vi har gjort et søk med følgende kriterier: Bøkene skal være for barn, være lettleste, passe for barn i alderen 9-10 år og være utgitt  i år eller i 2016. Dette gir oss følgende 39 treff. Prøv deg fram med søk som passer akkurat for deg.

To andre nettsteder som også kan være av interesse er Bokanbefalinger og NRK bok.

NRK bok viet en hel uke til barnebøker i vår. Her har du boktipsene som ble presentert: NRKs barneboktips.

Vi har samlet noen boktips fra nettstedet Bokanbefalinger. På dette nettstedet finner du bokanbefalinger skrevet av bibliotekansatte fra hele Norge. Du finner anbefalinger av bøker for både barn, unge og voksne. Du finner både korte og lengre anbefalinger, både av skjønnlitteratur og fagbøker. Her har vi plukket ut et lite utvalg av bøker for barn:

Sølvmånen av Sissel Horndal

Sølvmånen

Anbefaling av Sølvmånen

Isilds vrede av John Olav Oldertrøen

Isilds vredeAnbefaling av Isilds vrede

Når alle sover av Nicolai Houm

Når alle soverAnbefaling av Når alle sover

Don Fridtjof av Anna Bache-Wiig

Don FridtjofAnbefaling av Don Fridtjof

En fisk til Luna av Lisa Aisato

En fisk til LunaAnbefaling av En fisk til Luna

Er du fortsatt usikker på hva du skal lese? Her er en liste over de 100 mest utlånte barnebøkene i landet (statistikk hentet fra Bibliofil-bibliotek). Stikk gjerne innom biblioteket så hjelper vi deg med flere lesetips.

Med ønske om en god sommer. Ferietid er lesetid!

26.06.2017
27.06.2017