Gå til innhold Gå til søk

Foredrag ved Sigrun Slapgard søndag 18. september klokka 18

I samarbeid med Ringerike Kirkeakademi har vi gleden av å invitere til et spennende foredrag om Ringeriksmaleren Anders C. Svarstad. Han var gift med forfatteren Sigrid Undset. Hvor avgjørende ble de to for hverandre? Enkel servering. Velkommen!

Sigrun SlapgardSigrun Slapgard er til daglig utenriksjournalist i NRK, men hun er også en kritikerrost forfatter.  Søndag 18. september klokka 18 kommer hun til Ringerike bibliotek for å holde foredraget "Nye kilder - ny viten, om Ringeriksmaleren Anders C. Svarstad gift med forfatteren Sigrid Undset"

 

Maleren av Sigrun SlapgardSigrun Slapgard har interessert seg for Sigrid Undsets ektemann siden hun skrev biografien Dikterdronningen (2007). I fjor høst gav hun ut Maleren som nettopp handler om Anders C. Svarstad. Anders Castus Svarstad, født 1869, kom fra småbruket Lille Svarstad i Hole på Ringerike. Svarstad ble etter hvert en anerkjent maler med en markant rolle i kunstmiljøet. Han møtte dikteren Sigrid Undset i Roma i 1909. Deres felles kunstnerdrøm var å male, skrive og elske. Men fremtiden ble ikke som kunstnerparet planla.

Anders C. Svarstad var Sigrid Undsets store kjærlighet, og deres  kjærlighetsmøte i Roma danner grunnlaget for Undsets debutroman Jenny (1911). Man kan også spørre seg om Undset kunne ha skapt skikkelsen Erlend i Kristin Lavransdatter uten å ha møtt Svarstad?

Søndag 18. september får du muligheten til å bli bedre kjent med kunstmaleren Anders C. Svarstad fra Ringerike som havnet i skyggen av nobelprisvinneren Sigrid Undset. Vi er sikker på at dette blir en underholdende kveld. 

Enkel servering. Det blir anledning til å stille spørsmål i etterkant av foredraget. Boksalg ved Norli, Hønefoss. Inngang kr 100,-. Alle er hjertelig velkomne.

Publisert
08.09.2016
Sist endret
20.12.2016

Kontakt biblioteket

Telefon
32 11 75 00

E-post
bibliotek@ringerike.kommune.no 

Besøksadresse (Se kart)
Hønefoss bru 1E
(Sentrumskvartalet)
3510 Hønefoss

Postadresse
Postboks 154, Sentrum
3502 Hønefoss


 

Filmbib

 


Betjente åpningstider – Hovedbiblioteket
man og fre: 11.00-15.30
tirs, ons og tors: 11.00-18.30
lør: 10.00-14.00

I ferier kan det være endrede åpningstider, følg med på egne annonseringer

Bli kjent med
"Historien her vi bor"send siden som epost Tips noen om denne siden

Betjent åpningstid i påsken


                                 
Google
Tilpasset søk