Gå til innhold Gå til søk

Ringerike quilteklubb 25 år

I forbindelse med 25 årsjubileet til quilteklubben viser de i to uker framover noen av arbeidene sine her i Ringerike bibliotek. Klubben har i dag over 50 medlemmer og har faste møter en gang i måneden.

quiltet bilde

Ringerike quilteklubb ble stiftet i januar 1990. Lappeteknikk og quilting er gamle, men forsatt populære teknikker. Det er mange ulike måter å qulite på, og de ulike teknikkene kan kombineres i utallige varianter. Det vanligste er å sette sammen mange stoffbiter til geometriske mønster i topplaget (lappeteknikk) og sy dette sammen med et lag tynn vatt og et bakstykke (quilting). Det er også vanlig å kombinere lappene med broderi eller applikering. Her får alle utslipp for sin kreativitet.

Klubben har møter en gang i måneden i Ullerål kirkes møtelokaler. Da holdes det korte kurs, besøk av quiltebutikker, utstillinger, foredrag eller symøter.

"Vis og fortell" er også et fast innslag på møtene, og det er alltid inspirerende å se hva andre har laget.

Nå har alle som besøker Ringerike bibliotek mulighet til å se flere av arbeidene til klubbens medlemmer her i biblioteket. Medlemmene har også tatt med seg flere av sine private bøker om lappeteknikk og quilting til utstillingen. Du kan også være så heldig at du møter på noen av medlemmene, i full gang med sitt neste prosjekt, hvis du tar turen innom. Medlemmene kommer nemlig til å sitte og sy i biblioteket noen av dagene i utstillingsperioden. Utstillingen varer fram til lørdag 14. mars.

Ta en tur og la deg inspirere!

Biblitoteket har også bøker om quilting og lappeteknikk som du kan låne.

Publisert
01.03.2015
Sist endret
18.01.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk