Gå til innhold Gå til søk

Møt Catharina Ingelman-Sundberg tirsdag 17. mars kl. 12

Hun er den svenske forfatteren av "Svindel og multelikør" og nå også oppfølgeren "Ran og rullator". Møt damen bak disse humørfylte spenningsbøkene her i biblioteket klokka 12 tirsdag. Gratis inngang.

Catharina Ingelman-SundbergGjør deg klar til et spennende forfattermøte her i Ringerike bibliotek tirsdag.
Catharina Ingelman-Sundberg var Sveriges første kvinnelige marinarkeolog. Hun har utforsket vrak på havets bunn og ledet store utgravninger. Etter noen år trengte hun nye utfordringer og ble journalist i Svenska Dagbladet. Samtidig anvendte hun sine historiske kunnskaper til å skrive romaner om vikinger og middelalderens Stockholm og faglitteratur om vikingtiden og den nordiske kvinnens historie.

Nå har Catharina Ingelman-Sundberg gitt seg i kast med krimsjangeren på sitt høyst personlige vis. Humor og spenning er viktige ingredienser. Vårt syn på pensjonister kommer aldri til å bli det samme … 

Svindel og multelikørMärtha, Lynet, Riva, Stina og Anna-Greta kjeder seg på aldershjemmet Diamanten. Dårlig mat og trist oppvartning, for lite mosjon og stadige innsparinger – sannsynligvis ville de hatt det mye bedre i fengsel!  Märtha får en lys idé: De skal begå en forbrytelse og sørge for å bli dømt for den. En eller annen form for økonomisk kriminalitet, et lite kupp av noe slag. Kanskje mot Nationalmuseum … Byttet skal de gi til fattige og gamle. ”Hvis Robin Hood kan, så kan vel vi!” mener Märtha.

Ran og rullatorI oppfølgeren Ran og rullator følger vi den samme gjengen. Denne gangen har de planer om å overliste et kasino i Las Vegas. De stjålne pengene skal plasseres i et tyverifond, mangedobles og gjøre livet bedre for gamle og syke hjemme i Sverige. Alt går etter planen, men hjemkomsten blir dramatisk. Og hvordan går det med planene om å robbe Guldrummet på Historiska museet i Stockholm?

Gratis inngang. Det blir loddsalg med flotte bokpremier til vinnerne. Alle er hjertelig velkomne.

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
               
Google
Tilpasset søk