Gå til innhold Gå til søk

Bokanbefalinger med personlig vri

Forrige uke hadde vi en elev ved Hov ungdomsskole i arbeidspraksis her. En av oppgavene hun fikk av oss var å lage en utstilling i ungdomsavdelingen. Du kan lese om utstillingen her. Vi håper du blir inspirert til å ta turen innom biblioteket.

De gangene vi har mulighet til det, tar Ringerike bibliotek imot elever som har lyst til å se hvilke arbeidsoppgaver de som jobber i et folkebibliotek har. Forrige uke hadde vi besøk av ei hyggelig jente fra Hov undomsskole. Her kan dere la dere inspirere av hennes personlige anbefalinger:

Dette kan jeg ikke leve uten!

Bøker, musikk og vegetarmat (og vann selvfølgelig…)

Musikk: Jeg elsker musikk! Jeg hører på mye forskjellig, avhengig av hvilket humør jeg er i…

Livsstil: jeg spiser ikke venner! Dyr er venner, derfor har jeg valgt å være vegetarianer. Man kan lage fantastiske, sunne og næringsrike retter uten kjøtt!

Mine bokanbefalinger:

Jeg ble hekta da jeg leste:

Harry PotterBøkene om Harry Potter av J.K. Rowling  – Mysterier og magi. En spennende serie som du fort blir hektet på!

Etter å ha lest Harry Potter på norsk (og engelsk) flere ganger ble jeg glad for å finne en ny og kanskje enda bedre serie;

PercySerien om Percy Jackson av Rick Riordan. Spennende og mye action. Dette er min yndlingsserie. NB! Bøkene er MYE bedre enn filmene!

Fantasy er favorittsjangeren.
OlympusRick Riordan, Gudene fra Olympos. Gjennom denne serien lærer du mye om guder og legender hentet fra mytologien. Jeg anbefaler å lese hele Percy Jackson serien før man leser Gudene fra Olympos for å bli kjent med karakterene og Halvblodsleiren.

Dødslekene av Suzanne Collins (The hunger games). Kampen om overlevelse. Spennende, handling i fremtiden om et TV show hvor overlevelse testes til det ytterste.
(Filmatisert).

Skyggejegerne. Cassandra Clare. Denne serien gleder jeg meg til å komme i gang med! Jeg er sikker på at den faller inn under min smak.

Jeg leser ikke bare Fantasy. Noen av de andre bøkene jeg liker er;

Roald Dahl: for eksempel Heksene. Litt sprøe fortellinger men, som er skrevet på en spennende og fengende måte.

En gatekatt ved navn BobEn gatekatt ved navn Bob – og hvordan han reddet mitt liv. James Bowen. En søt og trivelig historie, også ligner han på katten min Gulliver.

Statsminister Fahr og sønn – Solkongen. Lars Joakim Grimstad. Sprø, morsom og samfunnskritisk vinkling. Jeg like god humor!

 

Jeg er glad i å lære: Jeg liker spesielt å lære fakta om historie, mytologi, om viktige personer og om verden rundt meg. Eks:

-          Det gamle Hellas

-          Myter og legender

-          Mytologien

-          Hvem var Albert Einstein?

-          Universet – en reise i bilder

 

Ukas bok: Hitlers datter av Jackie French

Hitlers datterBoka handler om noen skolebarn som leker en lek mens de venter på skolebussen. Historieleken går ut på at man finner på en person og så lager de andre en historie ut i fra det. Denne dagen finner de på en historie om «Hitlers datter». Hun vet ingen ting om hva som hender i verden utenfor sitt beskyttete hjem. Fantasien og historien utvikler seg på vei til skolen.  ”Hva ville skjedd hvis Hitler hadde en datter? En datter med mørkt hår?” Undringen utvikler seg til en føljetong som engasjerer både de andre ungene i buss-skuret og deg som leser. Fabulering om hvordan verden KUNNE ha sett ut hvis noen detaljer hadde vært annerledes.

Min mening: Dette var en interessant og lettlest bok, som man kommer raskt igjennom. Den er bare på 108 sider. Jeg leste den ut i pausene på 3 dager. Boka passer godt for aldersgruppen 10 år og oppover.

Terningkast: Terningkast 5

Publisert
17.03.2015
Sist endret
18.01.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk