Gå til innhold Gå til søk

Allsidig program søndag 8. mars klokka 18

Temaet for arrangementet er "Kvinners muligheter - vårt ansvar - lokalt og globalt". Tradisjonen tro er det Ringerike Soroptimistklubb som står for arrangementet i samarbeid med biblioteket. Vi får blant andre besøk av forfatter Gunn Marit Nisja.

Det er et allsidig program Ringerike Soroptimistklubb har fått i stand når de søndag 8. mars inviterer til feiring av kvinnedagen i Ringerike bibliotek. Klubben har bestemt at de skal sette fokus på innvandrerkvinner spesielt i 2015, og dette temaet går også igjen i årets 8. mars feiring. 

Bokomslag NisjaGunn Marit Nisja


Forfatter Gunn Marit Nisja kommer for å fortelle om «Kvinneliv i Egypt». Nisja har selv bodd i Egypt og er kanskje mest kjent for boken "Naken i Hijab". I fjor gav hun ut sin tredje roman "Olivensteinen". I begge disse bøkene er handlingen lagt til Egypt og skildrer kulturforskjeller og kvinneskjebner. Andre foredrag denne kvelden er «Som om jeg ikke fantes» v/Biljana Ribic, barnelege, Vestre Viken HF Ringerike og «Vennskap»v/Fareshta Shaheed og Nanna Veberg.

Soroptimistklubben har i år startet et eget samarbeid med Hvalsmoen Transittmottak. Dette prosjektet har fått navnet AKTIV SOROPTIMIST, og er et aktivitetsopplegg for barn og deres mødre der de arrangerer aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Inntektene fra dette arrangementet går uavkortet til dette prosjektet.

Inngang kr 100,- som inkluderer enkel servering.

Ringerike Soroptimistklubb ble stiftet 9.mars 1953 av federal president Clara Hammerich, Danmark, og har i dag 47 medlemmer. Klubben er tilsluttet Soroptimist International, et verdensomspennende kvinnenettverk som arbeider for å bedre kvinners og jenters levekår lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Publisert
02.03.2015
Sist endret
18.01.2016

Kontakt biblioteket

Telefon
32 11 75 00

E-post
bibliotek@ringerike.kommune.no 

Besøksadresse (Se kart)
Hønefoss bru 1E
(Sentrumskvartalet)
3510 Hønefoss

Postadresse
Postboks 154, Sentrum
3502 Hønefoss


 

Filmbib

 


Betjente åpningstider i sommer – Hovedbiblioteket
man, tirs, ons og fre: 10.00-14.00
tors: 10.00-18.30
lør: 10.00-14.00 

Selvbetjent åpningstid
9-21 alle dager 

 

Bli kjent med
"Historien her vi bor"send siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk