Gå til innhold Gå til søk

Møt Terje Nordby - mannen bak "Mytekalenderen"

Søndag 2. november kl. 18 holder kulturpersonligheten Terje Nordby foredrag i Ringerike bibliotek. Temaet for foredraget er "Kulturarv i mangfoldsamfunnet"

Mytekalendere av Terje Nordby

Terje Nordby ble født i Nord-Odal i 1949, og har bodd i Venezia, samt en årrekke i Hellas, før han i 2003 flyttet tilbake til Oslo.

 Terje Nordby er en kulturformidler av de sjeldne. Hans «Mytekalender» er det programmet som har vakt størst lytteroppmerksomhet på P2. Hver eneste dag gjennom et helt år presenterte han legender, sagn, biografier og begivenheter knyttet til dagens dato, alltid satt inn i en sammenheng som angår oss og alltid med stor entusiasme. «Mytekalender» ble etter hvert utgitt i bokform, et bind for hver av de fire årstidene.

Terje Nordby har gitt ut et tjuetalls bøker, og flere av hans arbeider er prisbelønte. Blant disse må ”Isblomsten”, som han mottok Ibsenprisen for (beste norske skuespill)og ”Come Back, Liza ” som vant en internasjonal radioteaterpris, nevnes. Skuespillene er oversatt til flere europeiske språk og satt opp i en rekke land.

 Blant de siste arbeidene hans finner vi oratoriet til «Den unge pilegrim» framført i Nidarosdomen i 2012. Videre bidro han til Stein Winges

oppsetning «Bibelen» på Det Norske Teatret i 2013 og skrev det historiske spillet «Kongeblod» vist på Akershus Festning somrene 2012-2014. 

Samtidig har han vært en entusiastisk foredragsholder, og en stemme i

debatten her til lands om den norske kulturarven i dagens mangfold-samfunn.

Hva menes egentlig med kulturarv, og er den truet i dagens mangfold-samfunn? Dette er tema for Nordbys foredrag, og med forfatterens gode formuleringsevne, spenstige assosiasjoner og sans for humor, ser vi fram til høre ham søndag 2. november kl. 18.00 i Ringerike bibliotek.

Alle er hjertelig velkomne! Inngang kr 100,-.

Publisert
27.10.2014
Sist endret
05.01.2015

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk