Gå til innhold Gå til søk

Beatles - fra bok til film

I samarbeid med Hønefoss kino arrangerer vi "Beatles - fra bok til film" onsdag 17. september kl.11.00. Det blir blant annet høytlesning og fakta om filmen i biblioteket. Etterpå vises filmen i kinoen.

Den internasjonale suksessromanen til Lars Saabye Christensen er endelig blitt film. Onsdag 17. september klokka 11 inviterer Ringerike bibliotek, i samarbeid med Hønefoss kino, til Beatlestreff i biblioteket.  Vi leser blant annet høyt fra romanen Beatles, dere får høre fakta om filmen og det er mulig å få seg en kopp kaffe for de som ønsker det. 

 På 1980-tallet ga Lars Saabye Christensen ut romanen Beatles, som umiddelbart ble en braksuksess i Norge. Siden har den gått sin seiersgang gjennom en rekke land. Dette er en historie om vennskap, kjærlighet , troen på livet og om musikk. Bakteppet er 60-tallet, og helt fram til 1972. Snart skal hundrevis av mennesker tråle gjennom Oslos gater med fakler og demonstrasjonsflagg, i ren provokasjon mot USA, snart skal en gutts hjerte knuses i to, og snart skal samfunnet forandre seg. 

Det er 4 hovedpersoner i boka. Kim Karlsen er fortelleren, og hans tre kompiser, Seb, Ola og Gunnar. Vi får lese om når de knabber bilmerkene på de fineste - og dyreste - bilene i byen.  Hvordan de får napp hos de beste jentene eller hvordan livet ikke alltid går på skinner. Men det handler også om den store drømmen de har om å starte band. De fire gutta skulle bli rockestjerner, like store som The Beatles.

Filmen er ikke en film som gjenforteller boken. Den hverken prøver på det eller kan det, men den gjenforteller bruddstykker av boken, slik at man opplever den herlige nostalgistemningen på nytt. Dette skal forøvrig være den eneste filmen, i verden, som har fått anledning til å bruke mange originale Beatlessanger som en del av musikken. I følge en av produsentene så har det aldri skjedd før.

Velkommen til Beatlestreff!


Publisert
11.09.2014
Sist endret
05.05.2015

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk