Gå til innhold Gå til søk

Kvinnedagen 8. mars

Vigdis Hjorth satte farge på kvinnedagen

Tradisjonen tro var det Støttenettverket for Krisesenteret i samarbeid med Ringerike bibliotek som innbød til feiring av kvinnedagen i biblioteket. Det fremmøtte fikk møte den fargerike forfatteren Vigdis Hjorth som  holdt et forrykende foredrag. Kristin Hareide og Øystein Hallre krydrer kvelden med musikalske innslag.

Vigdis HjorthHjorth debuterte som forfatter i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant fikk hun Kritikerprisen.
Gjennombruddet som forfatter for voksne kom med romanen Drama med Hilde (1987). Sommeren 2006 kåret Dagbladets lesere Om bare (2001) til én av de viktigste romanene fra de siste 25 årene. I 1989 ble hun tildelt Cappelenprisen og i 2010 Gyldendalprisen.

Vigdis Hjorth vokste opp i Oslo og har bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Hun er cand.mag. med fagene idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap

Hjorth serverte morsomme historier på løpende bånd, noen med alvorlige undertoner og litt refleksjon. Disse tre ingrediensene finner vi også i Hjorths siste bok ”Tredve dager i Sandefjord”. Her skriver Hjort både skarpt og spennende om hva det er som gjør at vi ønsker å passe inn. Boken inneholder også betraktninger om straffens vesen, om innesperring og frihetsberøvelse, og tanker om tiden. Hvor tregt kan tida når man befinner seg inni en boble? Det handler om kjønn og om makt, om språk og mangelen på det.

Kristin Hareide og Øystein Hallre kjenner vi fra vokalgruppen Four Pleasure, men denne gangen møtte vi dem altså i tospann.  De bød på viser og sanger med vekt på gode tekster som passet godt til dagen.

Publisert
29.02.2012
Sist endret
28.11.2014

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk