Iskremfest for leseglade barn

Iskremfesten på Ringerike bibliotek mandag kveld satte punktum for leselystkampanjen Sommerles 2012, og over 200 barn og foreldre var med. Forfatter Bjørn F. Rørvik er en unik forteller som sørget for at både barn og voksne storkoste seg.

Da Ringerike bibliotek åpnet dørene mandag kveld strømmet det på med forventningsfulle og stolte barn. De hadde nemlig alle lest minst 8 bøker i løpet av sommerferien sin. Det var det langt fra alle voksne som kunne skryte av. Ei heller rådmann Wenche Grinderud som aller nådigst fikk slippe inn.

Sommerles heter bibliotekets leselystaksjon som har motivert barn i alderen 0-13 år til å lese minst 8 bøker i løpet av sommerferien. De som ikke kan lese selv enda, har kunnet få en voksen eller søsken til å lese for seg. Vi startet aksjonen ved skoleslutt. Da sendte vi ut oppmodning til skolene i Ringerike om å spre informasjon om leselystaksjonen vår til elevene sine. Ellers har vi spurt alle barn som har vært innom biblioteket i løpet av sommeren om de kunne tenke seg å være med. Responsen har vært fantastisk. Mer enn 150 barn har klart å få 8 stempel i lesepasset, og dermed fikk de adgang til iskremfesten. Dette er nesten tre ganger så mange som i fjor!

Forfatter Bjørn F. Rørvik leste fra boka si om De tre bukkene bruse på badeland. Rørvik er en fantastisk formidler som fikk både barn og voksne til å le godt, samtidig som det også ble akkurat passe skummelt for de minste, da trollet dukket opp på badeland. Rørvik er også kjent for de viltre og humørfylte bøkene om reven og grisungen. Nå er han aktuell med en krimbok for barn som heter Purriot og den usynlige mannen. Da Rørvik avsluttet forestillingen med å lese litt fra denne boka, sørget han for at stemningen var til å ta og føle på. Alle ble skikkelig nysgjerrige på om mesterdetektiven Purriot greier å løse mysteriet. Vi regner med at etterspørselen etter denne boka blir stor på biblioteket i ukene fremover.

Kvelden ble avsluttet med at de 150 leseglade barna fikk utdelt et flott diplom for innsatsen, - til sammen har de lest over 1200  bøker i løpet av sommerferien sin!

Vi ønsker også å takke Coop Mega Hønefoss som sponset all isen.

28.08.2012
10.10.2013