Gå til innhold Gå til søk

Forfatterkveld med store kontraster

Også yngre lesere tok turen til Ringerike bibliotek onsdag kveld da biblioteket i samarbeid med Norli, Hønefoss arrangerte Forfatterkveld. Disse var ekstra spente på å møte forfatteren bak boka Idas dans som har gjorde sterkt inntrykk på svært mange.

Corwin presenterer Etter dansenJan Ove Ekeberg og Gunnhild Corwin sørget for en underholdende kveld i biblioteket onsdag. Gunnhild Corwin fremstår som både sterk og livsglad, til tross for at hun har mistet sitt yngste barn. Datteren Ida døde bare 19 år gammel av leukemi.  Corwin skrev i 2005 Idas dans som handlet om livet i den perioden Ida var syk. I år har hun gitt ut Etter dansen hvor hun forteller om livet etter Idas død. Corwin vil ikke akseptere det å bli plassert i bås som den som har opplevd det verste som kan skje – det å miste et barn. Hun sier ”Jeg vil ikke plasseres i det mørke sorghjørnet for alltid, for livet mitt inneholder mer enn sorg. Mye mer.” Publikum fikk også anledning til å stille spørsmål og komme med kommentarer til forfatterne. En av de fremmøtte rettet da en stor takk til Corwin, fordi det hadde hjulpet vedkommende i sin sorgprosess å lese Idas dans.

Jan Ove EkebergKontrasten var stor da Jan Ove Ekeberg tok over og fortalte om sine romaner I sverdets tid og Kongedrapene. Her er handlingen er lagt til borgerkrigen i Norge fra 1135 til 1240. Her fikk vi høre om store slag og maktkamp mellom kirkens menn og birkebeinerkongen Sverre. Ekeberg tok oss også med på en fødsel, da han leste høyt fra Kongedrapene om da en av Norges store konger på den tiden Håkon Håkonsson ble født.

Fire heldige vinnere fikk med seg hver sin signerte bok etter bokutlodning. En av tilhørerne fikk også et slitt pocketeksemplar av Idas dans behørig signert av Gunnhild Corwin. Boka var allerede lest seks ganger.

Publisert
10.11.2011
Sist endret
01.02.2012

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk