Gå til innhold Gå til søk

Med forfatterspire i magen

Stemningen var nervøs og spent i går kveld, da vinnerne av skrivekonkurransen for ungdom i Ringerike skulle kåres. Finalistene var fra Veienmarka, Haugsbygd, Hov, Tyristrand og Hallingby.

Spente finalister

Ingrid, Mathilde, Yvonne, Hana, Jeppe, Anders og Jon

7 spente finalister!

Temaet for skrivekonkurransen var valg, men på grunn av stor frihet når det gjelder sjanger og tilnærming til temaet, ble tekstene veldig forskjellige.

Hallingby skole var ansvarlig for programledelse og musikkinnslag.

Konferansierer

Mari og Ole-Johannes fikk kontroll på nervene og gjorde en god jobb som konferansierer. Martine sang ”Kjærlighet er mer enn forelskelse” akkompagnert av  Lars som spilte på gitar. 5 av de nominerte bidragene ble lest opp, og Yvonne og Hana sang bidraget sitt ”It’s my choice".

I februar i år arrangerte biblioteket i samarbeid med Ringerike kulturskole et låtskriverkurs. Deltakerne på dette kruset var svært ivrige, og noen av dem hadde så å si ferdige produkter i løpet av de to dagene kurset varte. Birgit Villand og Hanna Lukris Meen Wærsted var to av disse. De avsluttet programmet for bokkvelden før pause, med flott sang og musikk.

Lars og MartineBirgit og Hanna

 

 

 

 

 

Lars og Martine åpnet kvelden med "Kjærlighet er mer enn forelskelse"

Birgit og Hanna spilte og salg flotte
engenkomponerte sanger 

 

I pausen var det lett servering i biblioteket og mulighet for å se en utstilling med 6-ordsnoveller som elever ved Hov ungdomsskole sto bak. Publikum ble også oppfordret til å bidra med egne noveller, og det var gøy å se at flere tok utfordringen.

Etter pause var fikk vi møte tegneserieskaper og illustratør Sigbjørn Lilleeng fra Hønefoss. Han ble intervjuet av Mari og Ole-Johannes. Han fortalte om hvorfor han begynte med tegneserier. Vi fikk se noen av tegningene hans, både eldre og helt nye, og han fortalte litt om planene sine framover.

Anne Horn og Sigbjørn LilleengAnne Horn og Sigbjørn Lilleeng

Anne Horn, forlagsredaktør i Omnipax stod for kåringen av de tre likeverdige vinnerne. Hun forklarte litt om hva hun legger vekt på når hun har vurdert tekstene. Hun har vurdert dem som manuskripter, og det hun leter etter er fortellinger og språk. Hun sa videre; ”Svært mange av bidragene handlet om ulike former for gruppepress og valg unge mennesker stilles overfor. Jeg har forsøkt å finne fram til finalister som behandler disse valgene på ulike måter."

De likeverdige vinnerne ble Jon, Anders, Yvonne og Hana. Gratulerer!

Det vanket fine ord, diplom, bokpremier og roser på alle finalistene. Les tekstene og jurybegrunnelsene her.

Publisert
18.03.2011
Sist endret
01.02.2012

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk