Gå til innhold Gå til søk

Så fekk elgen navn

Nå har maskot-elgen til nettstedet www.hervibor.no fått navn: Elgil. Det var Adrian de Grijs Fjellstad (6) som fant på navnet.

Elgen Elgil og AndrianDet er mye elg på Ringerike. Så mye at det måtte bli en elg som ble maskot for det nye lokale nettstedet med lokalhistorie for barn: www.hervibor.no. Tegneserietegneren Sigbjørn Lilleng fra Haug har tegna elgen. Men elgen måtte ha et navn. På Ringeriksdagen i september kunne folk foreslå elgnavn. Adrian de Grijs Fjellstad (6) fra Almemoen hadde et godt forslag: Elgil!

Elgen Elgil
Og Elgil ble det. Midt under elgjakta fikk Adrian overrakt navnepremie på Ringerike bibliotek: et leksikon for barn. – Det var fint, sier Adrian. – Når jeg blir flinkere til å lese, skal jeg lese i leksikonet. Da skal jeg også lese artikler for meg selv på nettstedet. Han har vært inne og sett på artikkelen om Almemoen, der han bor. Huset deres er faktisk med på bildet.

Adrian er seks år og går i klasse 1B på Ullerål skole. Det var ikke lett å finne på navn på elgen, forteller han. – Det var så mye folk rundt bibliotek-standen på Søndre torg på Ringeriksdagen, så det gikk nesten ikke an å tenke. Da tenkte jeg at jeg var alene i et lite rom, og da gikk det greit. Da kom jeg på at elgen kunne hete Elgil. 

Har elg fra før
Adrian har aldri vært med på noen slik konkurranse før, og han var veldig spent på når konkurransen skulle bli avgjort. Han er skikkelig glad for å vinne. Broren hans, Erlend (3 1/2), er også glad for at Adrian vant. Begge guttene har flere elger hjemme, så det passa godt at det var en elg som skulle ha navn.

Historien her vi bor er et prosjekt som Ringerike bibliotek driver i samarbeid med Ringerike Historielag, støtta av Rådet for Ringeriksregionen, Sparebank1 Ringerike Hadeland og Buskerud fylkesbibliotek. Nå presenteres navn i Hønefoss på nettet. Så skal prosjektet utvides til Hole og Jevnaker. Med Elgil som maskot.

Publisert
25.10.2011
Sist endret
06.12.2011

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk