Gå til innhold Gå til søk

Lesetips for barnefamilier

Disse to bildebøkene er fine for både liten og stor. Den ene får deg til å le, mens den andre gir deg en liten gåte. Hvor blir det av haren?

"Anda i ødemarka" av Ragnar Aalbu handler om en and som skal på fisketur. Mens han kjører gjennom byen i sin gule kule bil, fester fiskekroken seg fast i tilfeldige forbipasserende.Det er lite tekst i boka, men bildene er bekrivende og morsomme. Ragnar Aalbu er dessuten en mester på ordspill, det har han også vist i tidligere utgivelser, som for eksempel i Fokus på ku (2004). Bare tittelen bringer denne gangen fram et minne om en annen bok mange voksne kjenner fra før. Likheten med Anna i ødemarka stopper allikevel der. Ironien i boka er nok mest for de voksne, men denne  boka er virkelig ei bok vokne og barn kan le sammen om.

 

 

Jeg vil ha tilbake hatten min"Jeg vil ha tilbake hatten min" av kanadiske Jon Klassen er en herlig rampete bildebok. En bjørn har mistet hatten sin, og han spør de andre dyrene han møter på jakt etter hatten om de har sett den. Hva skjer om han aldri ser den igjen? Boka kan minne om "Muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans", men er hakket mer fandenivolsk.

God lesestund!

Publisert
19.04.2013
Sist endret
26.11.2013

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk