Gå til innhold Gå til søk

Barn anbefaler bøker for andre barn

I høst var 4. trinn fra Hønefoss skole på besøk på biblioteket. De lånte med seg en haug med materiale! Dette har resultert i et flott bokprosjekt med anbefalinger. Noen av bokanmeldelsene kan dere lese her:

Kasper scorerKasper scorer av Jørn Jensen

Anmeldt av Vetle

Kasper spiller fotball på skolen. Kim synes at han skal starte på laget. Det blir kamp. Kasper er forsvarer. Spissen løper mot deres mål, Kasper løper mot han…

Personer: Kim, Kasper, Peter.

Sted: Skolen og fotballbanen.

Hva er bra med boka: Bra fotballbok. Boka passer for 5-8 år (gutter). Bra bok for fotballentusiaster. Med tips og fotballfakta.

Terningkast: Terningkast 5

 

Otto monster vil ha søt hevnOtto monster vil ha søt hevn av Jon Ewo

Anmeldt av Maia

Boka handler om et monster som heter Otto. Monstrene feirer julaften, nyttårsaften og 17. mai i ett. Det heter Zipp, og da er monstrene ekle mot hverandre. I fjor var alle ekle mot han når det var Zipp. Derfor skal han hevne seg i år. Men hvor søt er hevnen til Otto? Det kan du finne ut selv hvis du leser denne boka.

Personer: Familien til Otto Møkk og familien til Berta Bombe.

Sted: Monstrenes land.

Hva er bra med boka: Jeg liker denne boka fordi den er spennende og den er morsom. Boka er bra fordi den er kul. Boka passer for alle barn, gutter og jenter.

Terningkast: Terningkast 6 

 

Mysteriet med osteklokken fra Malta Mysteriet med osteklokken fra Malta av Jon Ewo

Anmeldt av Halvard

Dette er en sak for Guggen og Gine. ”Bare jenter duger som detektiver,” sier Gine. Hun er verdens teiteste søster! Men Guggen har fått jobb i detektivbyrået og nå skal han vise henne. Først dukker den mystiske Humfry Dogart opp. Så de digre bøllerottene. Og Gine blir tatt til fange hos den farlige katteskurken, Feiten. Og alle er ute etter den mystiske osteklokken fra Malta. Han møter mange utfordringer, men klarer ikke ta Feiten.

Personer: Guggen synes selv at han har utrolig flaks. Og han liker musikk av et band som heter Råtass & Kattekverkerne. Gine er med i et detektivbyrå og liker det veldig godt.

Sted: I en liten bygd i noen hus de holder til i.

Hva er bra med boka: Jeg synes den er veldig bra, fordi den er ganske spennende. Jeg synes den passer for barn fra 7-10 år.

Terningkast: Terningkast 6

 

Dans, dans! Dans, dans! av Haddy Jatou N’jie

Anmeldt av Talin

På fredag er det vinterfest på skolen og da danser alle utenom ”meg”. ”Jeg” har prøvd foran speilet, men får det ikke til – i hvert fall ikke så bra som Thea og Ida. Det er dem Oscar smiler til, men neste gang skal det bli annerledes. Til slutt gikk det helt bra.

Personer: Oscar, Thea, Ida og Ester. Ester liker å danse og spille ishockey.

Hva er bra med boka: Boka er gøy, han lærte seg å danse. Den passer for gutter og jenter. Boka er veldig bra.

Terningkast: Terningkast 6

 

Dinosaurer i skumringen Dinosaurer i skumringen av Mary Pope Osborne

Anmeldt av Dorthea

Boken handler om en jente som heter Annie og broren hennes, Jack. De har funnet en hytte oppe i et tre i skogen. Oppe i treet i hytta er det fullt av bøker. Jack åpnet en bok om dinosaurer. Han ønsket at de var der og plutselig var de der, og sammen opplever de masse spennende eventyr.

Personer: Annie og Jack. Annie er en tullete liten jente som er veldig glad i dyr og eventyr, mens Jack er mer opptatt av ”ordentlige” ting.

Sted: Annie og Jack bor i Frog Creek i Pensylvania.

Hva er bra med boka: Boka var bra fordi Annie og Jack opplever masse i hytta og drar til mange forskjellige verdener. Leseløver passer for de i alder mellom 7 og 10 år.

Oppsummering av avslutningen: Når de kom hjem, sa Jack at de måtte tilbake i morgen og det var Annie helt enig i. Og begge begynte å løpe hjemover.

P.S. Boken var superbra!

 

Farlige dyrFarlige dyr av Rebecca Gilpin

Anmeldt av Nora

Boka handler om dyr og spesielle dyr som er farlige dyr.

Personer: Denne boka handler ikke om mennesker, men om farlige dyr.

Sted: Handlingen foregår i havet, i ørkenen, i jungelen og i snøen.

Hva er bra med boka: Jeg synes boka er spennende. At man lærer mer om dyr er bra. Boka passer for alle. Alle som liker dyr må lese denne boka!

 

SydoverSydover – kappløpet mot Sydpolen av Bjørn Ousland

Anmeldt av Sebastian

Scott og Amundsen har et kappløp til Sydpolen. Det er opptil – 51 grader nesten hele tiden. De går 10-12 mil hver dag og Scotts menn holder på å gi opp. Hva skjer videre?

Personer: Det er med mange personer, men hovedpersonene er Amundsen og Scott. Amundsen har alltid ønsket å dra til Sydpolen, men han var også redd for at det ikke skulle gå bra.

Sted: De starter på hvert sitt sted. Scott starter i Kapp Evans og Amundsen starter i Fraheim.

Hva er bra med boka: Det er en spennende bok og jeg mener dere bør lese den! Boken passer for de som er 8-13 år og den er tegneserie og vanlig skrift.

Terningkast: Terningkast 5

 

TaynikmaTaynikma-bøkene av Jan Kjær

Anmeldt av Fredrik

Mørke krefter styrer over Tayklania og uroen brer seg. Mestertyven Koto har dratt til hovedstaden i Tayklania, Klanaka, for å selge en mystisk gjenstand. Koto er inne i byen, men han vet ikke hvor han skal selge den mystiske gjenstanden. Så ser han en vakt. Han går bort til vakten og spør hvor han kan få solgt den, men så ser han at han er vakten til den mystiske ridderen som rir helt inn til han og sier ”hvor har du stjålet den, din lille slyngel?”

Personer: Koto, Mester Gekko, List og Bølla.

Boken passer for de som er 7-13 år.

Terningkast: Terningkast 5

 

Et sugerør for to Et sugerør for to av Eric Sanvoisin

Anmeldt av Liya

Odilon drikker blekk fra bøker med et sugerør. Han drikker historier, kapittel for kapittel. Når det kommer i munnen, kiler det. I blant er han som en katt. Han kan leve tusen liv med sugerøret sitt, og det som er dumt er at han må holde det hemmelig for alle. På skolen neste dag, var det ingen som ville sitte eller prate med Odilon. Så kom det en ny jente i klassen og Odilon ble forelsket i Carmilla. Når det ringte, løp Carmilla ut i kirkegården, og så løp Odilon etter. Så fant han henne, og hun likte blekk sånn som han.

Personer: Odilon, Carmilla og Draculex.

Sted: Skolen.

Hva er bra med boka: Boka er veldig fin å lese og den er spennende. Passer for alle gutter og jenter fra 7 og oppover.

Terningkast: Terningkast 6

 

Frans blir syk i utide Frans blir syk i utide av Christine Nöstlinger

Anmeldt av Aram

Boken handler om en gutt som heter Frans. Han har ofte lyst til å bli syk. Særlig når han ikke har lyst til å gå på skolen. Men han er alltid frisk som en fisk. Han blir bare syk når det skjer noe spennende eller hyggelig.

Personer: Josef (storebroren til Frans), mammaen til Frans og pappaen til Frans. Frans er en gutt. Boken handler om han.

Sted: Det foregår mest i huset til Frans.

Hva er bra med boka: Det som er bra er at Frans later som om han er syk og at Josef er slem mot han og at alle på skolen ble syke. Boka passer for dem mellom 7 og 10 år.

Terningkast: Terningkast 6 

Publisert
29.11.2011
Sist endret
23.11.2012

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk