Priser og søskenmoderasjon

Makspris for barnehageplasser
Det er fra nasjonalt hold innført makspris for barnehageplass i alle barnehager, både private og kommunale. Ringerike kommune følger den til enhver tid gjeldende makspris.

Fullstendig prisliste finnes her.

Søskenmoderasjon
Det tilbys minimum 30% søskenmoderasjon i foreldrebetalingen for 2. barn og minimum 50% for 3. eller flere barn.

Moderasjonen skal omfatte søsken som bor fast sammen. Søskenmoderasjon gjelder for alle barnehager, både kommunale og private.

Kostpris
Kostpris kommer i tillegg til oppholdsbetalingen og varierer mellom barnehagene avhengig av hva slags måltid barnehagene tilbyr.

Redusert foreldrebetaling
Familier med samlet bruttoinntekt lavere enn kr. 500.500,- kan søke om redusert foreldrebetaling i barnehage. Ingen husholdninger skal betale mer enn 6 prosent av inntekten sin for en barnehageplass.

Mer informasjon om ordningen samt søknadsskjema finnes her.

Gratis kjernetid for 3-, 4- og 5-åringer
Det kan søkes om 20 timer pr. uke gratis kjernetid for 3-, 4- og 5-åringer i barnehage. Ordningen gjelder for husholdninger med samlet inntekt under 417.000 kroner pr år.

Mer informasjon om ordningen samt søknadsskjema finnes her.

17.09.2012
04.01.2017