Gå til innhold Gå til søk

Grønn

Barn og voksne på Grønn

Grønn er en avdeling for de minste barna i barnehagen. I år er det 15 barn (14 plasser) i alderen 1-2 år. Avdelingen har 2 pedagoger og 4 assistenter som jobber i til sammen 3,9 stillinger. I år er vi også så heldige å ha en lærling på avdelingen.

 

Trygghet og rutiner

Vi bruker den første tiden til å bli kjent med hverandre, samt skape trygghet for barna gjennom omsorg og nærhet, og til å lage gode relasjoner i samspill med hverandre. Hvert barn har en kontaktperson som følger barnet tett, til det er blitt trygg i barnehagen.

Faste aktiviteter er med på å gjøre hverdagen forutsigbar og oversiktlig. Faste rutiner skaper trygghet for barna.

Barna er delt i to grupper, Knøtter og Småtroll, sånn at barnegruppa ikke blir for stor når vi holder på med aktiviteter.


Leik

Barn lærer og utvikler seg gjennom lek.
Leken er preget av imitasjon, og de minste barna viser stor glede over å være sammen. Vi har leker tilpasset aldersgruppen. Disse står synlige så barna kan finne frem selv, eller peke ut hva de ønsker å leke med.

Barn i denne alderen elsker å være i bevegelse, bruke kroppen sin, og tumle rundt sammen med jevnaldrende. Vi har et «baserom» som er lagt til rette for denne type aktivitet.

Vi driver også mye med rolige aktiviteter, som lesing, leke med biler, bygge tårn og dekke bord i kjøkkenkroken.

Vi er glade i å være ute, og er ute og leker hver dag, selv om det regner eller snør. Etter hvert skal vi prøve oss på gåturer i nærområdet til barnehagen.

Samlingsstund

Hver dag har vi en samlingsstund, der vi synger kjente og nye sanger, forteller eventyr, lærer rim og regler, og prøver oss litt på instrumenter. Vi øver på å sitter rolig og å vente på tur.

 

Publisert
11.05.2009
Sist endret
05.08.2016

Kontakt oss

Hallingby barnehage

3525 Hallingby

Tlf: 915 63 645

 Styrer: Nina Tangen Hagen 

 

Mobiltelefon på avdelinger:

Grønn: 98 03 46 98

Fiolett: 94 15 31 71

Blå: 94 15 36 29

Brun: 97 41 15 60send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk