Gå til innhold Gå til søk

Brun

Barn og voksne på Brun

Brun er en utvidet naturavdeling med 25 plasser for barn i alderen 3 til 6 år. Vi har  en grunnbemanning på 3,95, fordelt på to ped.ledere og tre assistenter.

Baser

Vi har en fin innebase i den tidligere tannlegeboligen som ligger i tilknytning til resten av barnehagen. Her har vi tilholdsted på morgenen og ettermiddagen, og en hel dag i uken for å avvikle møter. Barna blir hentet og levert i innebasen. De dagene vi går på tur, går vi fra innebasen kl 09.30 og da går vi ofte til det fine uteområdet vårt oppe på Åslitoppen. Der har vi to lavvoer med ovner i.  Her inne spiser vi maten vår og vi har samlinger/grupper.

Utfordringer og opplevelser i naturen

Vi er opptatt av å gi barna naturlige utfordringer i naturlige omgivelser, og bruker naturen rundt oss til dette. Med det mener vi at naturen selv setter begrensninger for barna. ”Klarer de å få foten opp på grenen så klarer de å klatre.”

Vi ønsker å gi barna gode opplevelser i naturen så riktig klær til riktig vær er viktig. Å være tørr og varm er en forutsetning for å kunne glede seg over hverdagen.

Å vise barna hvilke muligheter og ressurser som finnes i naturen, er noe vi er veldig opptatt av. Vi har bl.a. laget saft av urter, tovet sitteunderlag av ull som vi har bearbeidet selv, og bruker naturlig materialer i formingsaktiviteter.

Fagområder

Vi følger selvfølgelig den samme rammeplanen for barnehager som alle andre og jobber fast med alle fagområdene hele året gjennom. De fleste ting som man kan gjøre inne er også mulig å gjøre ute hos oss. Vi har samlinger i lavvoene, vi jobber i små grupper og vi deler oss, noen inne og noen ute.

Maxi-gruppe

Maxi-gruppe er en skoleforberedende aktivitet for de største barna. Denne har vi  sammen med Blå avdeling.

Samarbeid mellom avdelingene

Vi samarbeider med de andre avdelingene om felles arrangementer, som møtedager, høytids-markeringer og ferieavvikling, og da er vi i barnehagen sammen med de andre.

Det vi liker aller best er når vi kan ta på oss sekken og komme oss ut på tur.   

 

Åslitoppen

Publisert
11.05.2009
Sist endret
05.08.2016

Kontakt oss

Hallingby barnehage

3525 Hallingby

Tlf: 915 63 645

 Styrer: Nina Tangen Hagen 

 

Mobiltelefon på avdelinger:

Grønn: 98 03 46 98

Fiolett: 94 15 31 71

Blå: 94 15 36 29

Brun: 97 41 15 60send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk