Prosjekt «Lekeressurs»

- ungdomskolegutter inn i barnehagen som en ressurs.

Fylkesmannen i Buskerud inviterte høsten 2016 barnehagene i Buskerud til å søke midler til prosjekt "Lekeressurs". Ringerike kommune søkte og fikk tildelt midler. Målet med prosjektet er at flere gutter skal velge å jobbe i barnehage samt generelt bidra til økt likestilling i samfunnet.

Eikli barnehage og Hønefoss barnehage er med i prosjektet med sine mannlige ansatte som veiledere.

Lekeressurs er et tiltak der barnehagen i samarbeid med ungdomsskoler tilbyr arbeid til unge gutter i barnehagen etter skoletid og/eller i ferier. I Ringerike er gutter på 9. trinn ved  Veienmarka, Hov, og Haugsbygd ungdomsskoler invitert til å søke på betalt lekeressursstilling i barnehagen. Det blir «ordinær» ansettelsesprosess med intervjuer og utvelgelse av kandidater. Prosjektet gjennomføres i vinterferien 2017.

Lekeressursen bidrar i barnas aktiviteter på barnas premisser, men kan også ta initiativ til aktiviteter selv. Lekeressursen skal ha veiledning i barnehagen og skal i samråd med veileder bli enig om hvilke aktiviteter de skal bidra til. Veileder skal også bidra til at guttene får et innblikk i hva det innebærer å jobbe i barnehage. Lekeressursen skal være et tillegg til annet ordinært personell og skal bare brukes i styrte eller frie lekaktiviteter.

Prosjekt "Lekeressurs" ble satt i gang i 2013 og er svært godt mottatt av kommuner, barnehager, barn og foreldre i hele Buskerud.

11.01.2017
10.01.2017

Ringerike kommune

Servicetorget