Gå til innhold Gå til søk

Fortsatt fine badevannsprøver fra Steinsfjorden

Temperaturen frister kanskje ikke til bading nå i oktober, men vannprøver tatt i Steinsfjorden 10. oktober viser lave verdier av blågrønnalger. Det er fortsatt helt trygt å bade i fjorden.

Det er NIVA som tar prøver fra hovedstasjonen i Steinsfjorden og årets siste prøver ble tatt 10. oktober. 

NIVA låner båt av Arbeidssenteret i Hole og de kunne observere  mye cyanobakterier i vannoverflaten i sørlige deler av Steinsfjorden da de kjørte ut på fjorden for å ta prøver.

Ute ved hovedstasjonen var det en del cyanobakterier i overflaten, men ikke så mye som inne ved land.

Det ble tatt med en ekstra prøve fra området nært land ved Arbeidssenteret. Både i denne prøven og prøvene tatt ute ved hovedstasjonen, var det dominans av en type cyanobakterie som heter Woronichinia. Det var altså ikke Planktothrix som ofte dominerer i Steinsfjorden, men også Woronichinia forekommer i Steinsfjorden.

Det ofte sånn på denne tida av året at cyanobakterier i vannet samles på overflaten og drifter inn mot land. Det blir da på en måte oppkonsentrert på overflaten og det blir seende grønt ut.

Det ble ikke påvist microcystin (cyanotoksin) i prøvene fra 0-7 meter og 8-14 meter fra hovedstasjonen. Vi kunne heller ikke påvise microcystin i prøven som ble tatt i området nært land ved Arbeidssenteret.

Publisert
18.10.2017
Sist endret
18.10.2017

Kontakt oss

Ringerike kommune

Besøksadresse
Servicetorget 
Osloveien 1, 3511 Hønefoss 

Servicetorget er åpent
mandag-fredag kl. 09.00-15.00

Postadresse
Postboks 123 Sentrum

3502 Hønefoss

Telefon: 32 11 74 00
Telefaks: 32 12 50 30

Tjenestesteder A - Å

Facebook   Twitter   Linkedin


In English Englishsend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk