Tour of Norway til Hønefoss 17. mai

Ringerike kommune er i år stolt vertskommune og startsted for årets vakreste sykkelritt, Tour of Norway. Dermed blir 17. mai en enda større festdag enn vanlig når første etappen av Tour of Norway starter i Hønefoss med målgang i Asker.

Startskuddet går på Hvervenmoen ca kl 1415, og syklistene defilerer igjennom Hønefoss sentrum ca kl 14.20, via Søndre Torv og Hønefoss stasjon og videre opp mot Klækken ca kl 14.20. Med andre ord kan man i år heie frem syklistene rett før russetoget.

Innfartsårer til sentrum blir stengt i tidsrommet kl 14.00 - 14.45.

I forbindelse med sykkelarrangementet blir en del av innfartsårene til Hønefoss sentrum stengt i tidsrommet rundt start og defilering gjennom sentrum. I tillegg blir det en del gater og områder berørt, der det blir all stans eller parkering forbudt i perioden. Dette blir skiltet.

Sykkelløpet går i følgende gater: Hvervenmoen, Osloveien ned mot sentrum, Kverbergsund bru,  Storgata (over Søndre Torv), Stabellsgate, Soknedalsveien, Arnemannsveien, Hønefoss bru, Strandgata, Vesterngata, Ole Thorkelsens vei, Vesternbakken, Klekkenveien, så Hadelandsveien i  retning Oslo.

Vi anbefaler publikum å kjøre til Hønefoss sentrum i god tid før kl 14.00.

Link til program og tidsplan og løypekart

Hønefoss og Ringerike vil bli godt synlig på nasjonal og internasjonale tv-kanaler, og sammen kan vi med stolthet vise frem Ringerike og ønske velkommen sykkellagene, besøkende og tv-seerene på en positiv måte til. Vi gleder oss til en flott og tradisjonell nasjonaldag i Hønefoss med bunader og ekstra mange flagg som vaier på hele Ringerike.

Løypekart -Tour of Norway 2017

09.05.2017