Søke barnehageplass? Søk innen 1. mars!

Private og kommunale barnehager har felles hovedopptak, og opptaket starter i uke 10. Det er stor søknad til enkelte barnehager i kommunen, så alle søkere vil ikke få oppfylt førsteønsket sitt.

Ønsker du å endre prioriteringer eller legge til flere alternativer til søknaden kan du gjøre det via oppvekstportalen.

Følgende barnehager har mange barn på venteliste:

• Heradsbygda barnehage
  • Nedre Auren gårdsbarnehage
  • Tyristrand barnehage

Du endrer prioritet og/eller legge til flere alternativer til søknaden i oppvekstportalen innen 1. mars.  Vi anbefaler at dere legger inn minst to alternativer. Dersom det står kun ett alternativ i søknaden og dette ikke kan imøtekommes, vil barnet få tilbud fra en barnehage med ledig plass. Det kan legges inn maksimalt fire alternativer.

- Opptak i barnehage foregår i perioden mars – juni, sier kommunalsjef Marianne Mortensen.  De første tilbudene vil bli sendt ut i midten av mars.

- Vi kan garantere at alle barn med rett til barnehageplass vil få tilbud om plass i en av barnehagene i kommunen, fortsetter kommunalsjefen. Dersom du har barn som fyller ett år innen utgangen av november har du rett til plass dersom du søker innen fristen for hovedopptaket 1. mars.

Hvordan søke plass eller endre søknad?

Du søker elektronisk via Ringerike kommunes oppvekstportal. Informasjon om opptaksrutiner og om den enkelte barnehage finnes på barnehagesidene. De som allerede står på venteliste, det vil si de som har søkt tidligere, trenger ikke å søke på nytt.

For å endre søknaden, logg inn i oppvekstportalen og gjør ønskede endringer.

Søknadsfrist 1. mars

24.02.2017
02.03.2017

Ringerike kommune